24 Mei 2011

Cabaran:Hari 5

PERKARA YANG ANDA BENCI TERHADAP PPUAN/LELAKI

Pemilihan bukan satu perundangan. Jadi aku pilih both of them.

Things i hate 'bout the boys.

1. Cheating atau dalam BAHASA is Curang!

Aku paling benci tahap bima sakti bila lelaki curang. Girls pun mcm tu ok. Tapi sebab aku bukan jenis ppuan curang, jadi boys la yg jd sasaran. Sorry to say tapi kpda lelaki yg curang or perna curang tu sedar diri la k. Bikin panas baii . Sekali kau buat dgn aku, pegi berambus la. Barang depan mata jgn sia siakan bro. Nt adik2 or kakak2 lu kena buat mcm lu buat baru lu tau tinggi rendahnya langit tu.

2. Lying and keep lying atau translationnya is Tipu tipu lagi.

Haaaish..ini lagi aku pantang. Kau buat ppuan percaya yang kau cinta mati sama dia. But then? Kau tipu tipu tipu sampai muka kau pun da ada cop penipu. Common la boys, kalau sekali dua kau buat its ok. Tapi kalau betahun kau buat, kau rasa kau tak patut lagi kena panggil penipu ehh??Dalam situasi mcm ni, wajarla kalau girls susah nak percaya you all lagi. Malu la bro.. Buat salah pastu tipu, lastly ketahuan. Mau letak mana baii muka lu? Tak tahu la kalau you all jenis tak tahu malu kan kan.

3. Promise you or in Malay abang janji..whoa!

Janji tinggal janji. Kalau da penipu tu kan, mana la ada janji yang betul. Semua palsu belaka la. Kesian girls yg mengharap pada janji you all tu. Mulut manis, depan mata pijak semut pun tak mati. Eh, kalau setakat janji nak beli kan kek bday tu its ok la kalau xtunaikan. Tapi ni janji setia beb. Janji takkan tipu beb. Tapi mana?? Lidah becabang baii..nak ke disama kan mcm binatang? Kita sebaik2 kejadian, jgn sampai tingkah laku kita menyerupai binatang. Paling teruk lagi kalau sama dgn org munafikk. Lu pikirlah sendiri.

4. Let’s get together in Indonesia is Yuk jadian langsung pacaran!

Boys, kau couple sana sini semua kau janji. Kau yang mulakan sesuatu perhubungan then kau tak hargai. Satu tak cukup ke baii? Kenapa lelaki tak pernah puas? Padahal nafsu cuma 1.

P/s : Kepada lelaki yang takde langsung ciri2 kat atas ni, jangan terasa hati ok. Ini utk kaum2 you yang tak tahu erti syukur. Ustaz aku kata, hukum karma is balasan setimpal yang memberi kesan kepada kehidupan selepas mati nanti. Jadi bro lu muhasabah diri la bro. Da cukup baik kalau awek lu masih terima lu selepas apa lu buat walau semua kawan2 dia kata dia bodoh. Lu kena pikir bro. Kalau lu tinggal awek lu semata mata utk bersama ppuan lain, lu la yg sepatutnya dpt title bodoh bro.END~

Tiada ulasan:

Catat Komen